Muzikale leiding

Dirigent: Jeroen J. Vermeulen

Jeroen Vermeulen studeerde achtereenvolgens muziektheorie, hoorn, altviool en orkestdirectie in Amsterdam en Rotterdam.

Naast concerten in Nederland, met o.a. het Limburgs Symphonie Orkest, het Zeeuws Orkest het Concertgebouw Kamerorkest, het Nederlands Blazersensemble, het Brabants Kamerorkest en het Blazers Consort Holland, heeft hij regelmatig in het buitenland gedirigeerd.

Jeroen dirigeerde onder andere in België, Duitsland, Polen, Maleisië, Indonesië, Tsjechië, Roemenië en Rusland en werkte daar met onder meer het Pools Kamer-orkest, het Vlaams Symfonieorkest en het Symphonie Orkest van Boekarest.

Jeroen Vermeulen heeft diverse masterclasses gegeven in binnen- en buitenland. Hij werkte samen met o.a. de volgende solisten; Han de Vries, Jaap van Zweden, Ilja Gruber, Vera Beths, Piotr Anderzewski, Jacques Meertens en Theodora Geraets. Met enkele van hen heeft hij cd-opnames gemaakt en tv-optredens verzorgd.

Naast zijn werk als dirigent is Jeroen ook actief als componist en krijgt hij regelmatig compositieopdrachten.

Jeroen heeft vanaf de oprichting van Voice Collective de muzikale leiding in handen en daar zijn wij heel blij mee!

Beluister een interview met Jeroen.Pianobegeleiding: Federica Lorusso

website Federica

Federica Lorusso is geboren in Bari, Italië. Al in de eerste jaren was bij Federica een sterk artistiek vermogen aanwezig. Dat werd aangemoedigd door haar familie. Haar muzikale talent begon met zingen toen ze 12 jaar was waarbij ze de piano als 'tweede' instrument gebruikte. Toen ze 16 was richtte ze zich op de Jazz. Dankzij haar muziekleraren Vito Di Modugno en Serena Fortebraccio. En in 2014 starte haar universitaire studie in Jazz Piano bij de Koninklijke Academie van Den Haag.
Federica heeft deelgenomen aan diverse muzikale evenementen in Nederland (Bimhuis, Jazz in de Gracht, Bibliotheek Den Haag, Diligentia, Jazz Festival Delft en meer. In Italië JazzMi festival in Milaan, Jazz in Andria, Nel Gioco Del Jazz in Bari. Maar ook in Spanje, België, Griekenland (Athens Technopolis Jazz Festival). In 2019 was ze een van de 10 finalisten van de bekende italische jazz-competitie 'Premio Internazionale Massimo Urbani'. Federica deelde het podium met bekende musici als Rachel Gould, Eric Ineke, John Ruoco, David Linx, Michael Abene, Tineke Postma, Fabrizio Boss, Guiseppe Basse, Giovanni Scasciamacchia en vele anderen. Ze is bezig met de afronding van haar studie aan het Conservatorium in Amsterdam in Piano en ... zingen!

Pianobegeleiding: Ida Alanen

website Ida

Ida Alanen (geboren in 1994) is een pianiste en componiste uit Helsinki. Ze woont en studeert in Amsterdam, waar ze aan haar masterstudie aan het Conservatorium werkt. Eerder is ze afgestudeerd aan het Pop & Jazz Conservatorium in Helsinki.
In de afgelopen jaren heeft ze haar eigen groep, het Ida Alanen Trio, geleid. Het trio werd opgericht in de Corona-periode en werkt sindsdien nauw samen. Met steun van het Finse Culturele Fonds heeft het trio het debuutalbum Awake Asleep opgenomen. Het album is in oktober 2023 uitgebracht. Daarnaast heeft ze met een flink aantal binnenlandse- en buitenlandse musici samengewerkt.
Ida vindt inspiratie voor haar werk o.a. in visuele kunst, in de natuur en door levenservaringen. Haar muziek varieert moeiteloos tussen afgebakende composities en improvisatie. Als pianiste heeft Ida een bijzondere gevoeligheid voor melodie en eenvoudige schoonheid. Sterke melodieën spelen een centrale rol in haar werk. In haar composities kun je ook duidelijk de invloed van klassieke muziek en folk horen.