Voices Together

Op zondag 7 april zal Voice Collective samen met het popkoor ‘Factory of Voices’ een groots optreden verzorgen. Deze combinatie van koren wordt gepresenteerd onder de noemer ‘Voices Together’. Verder zal het geheel worden ondersteund door een basgitarist, drummer en natuurlijk onze vaste pianiste Marina Popova.
De muzikale leiding van het geheel is in deskundige handen van onze gezamenlijke dirigent Jeroen J. Vermeulen. Het optreden vindt plaats in de Pinksterkerk aan de Camplaan 18 in Heemstede en zal om 15.00 uur beginnen.Factory of Voices

Popkoor Factory of Voices is in januari 2011 opgericht door een groep enthousiaste mannen en vrouwen uit Heemstede en omgeving met een passie voor zingen. Het repertoire bestaat uit meerstemmige popmuziek uit de jaren ’60 tot heden. Een aantal keren per jaar wordt er opgetreden. Tijdens repetities wordt hard gewerkt o.l.v. de professionele dirigent Jeroen J. Vermeulen en met begeleiding van de gewaardeerde pianisten Maria Nemtsova en Marina Popova. Maar er is ook ruimte voor gezelligheid. Kijk voor meer informatie op de website www.factoryofvoices.nl.De Band

Niet alleen is Marina degene die bij beide koren bekend is als pianiste. Maar ze heeft ook menig optreden verzorgt met de overige bandleden waarbij het experiment niet werd geschuwd.
Freek Kroon is de drummer in de band. Dat doet hij met een hoge mate van betrokkenheid. Met zijn bezielende inzet legt hij een basis die voor het koor belangrijk is en voor het totaal een zekere waarde toevoegt. Auke is als bassist degene die de basis bij de muziek strak neerlegt. In samenspel met de drums plaveid hij het totaal van muziek waarop de zang prima gedragen wordt.

Pianiste Marina PopovaDrummer Freek KroonBassist Auke Haaksma

De Dirigent

Jeroen J. Vermeulen is de dirigent van zowel Voice Collective als Factory of Voices. En het idee voor dit optreden is dan ook eigenlijk te danken aan dit feit. Jeroen studeerde muziektheorie, hoorn, altviool en orkestdirectie in Amsterdam en Rotterdam. Naast concerten in Nederland heeft hij regelmatig in het buitenland gedirigeerd. Bijvoorbeeld in België, Duitsland, Polen, Maleisië, Indonesië, Tsjechië, Roemenië en Rusland en werkte daar met onder meer met het Pools Kamerorkest, het Vlaams Symfonieorkest en het Symphonie Orkest van Boekarest. Jeroen J. Vermeulen werkte samen met o.a. de volgende solisten: Han de Vries, Jaap van Zweden, Ilja Gruber, Vera Beths, Piotr Anderzewski, Jacques Meertens en Theodora Geraets. Met enkele van hen heeft hij cd-opnames gemaakt en tv-optredens verzorgd. Naast zijn werk als dirigent is Jeroen J. Vermeulen ook actief als componist en krijgt hij regelmatig compositieopdrachten.

Jeroen J. Vermeulen

Sponsors

Dit optreden zou niet makkelijk kunnen plaatsvinden zonder de hulp en steun van onze sponsoren. Dat zijn een aantal gerenommeerde en betrokken winkeliers en ondernemers uit Heemstede. We zouden deze mensen graag onder de aandacht brengen. Kijk daarvoor op onze sponsorpagina. Mocht je ook sponsor of vriend van ons koor willen worden dan kun je een mail sturen naar info@voicecollective.nl.