Muzikale leiding

Dirigent: Jeroen J. Vermeulen

Jeroen Vermeulen studeerde achtereenvolgens muziektheorie, hoorn, altviool en orkestdirectie in Amsterdam en Rotterdam.

Naast concerten in Nederland, met o.a. het Limburgs Symphonie Orkest, het Zeeuws Orkest het Concertgebouw Kamerorkest, het Nederlands Blazersensemble, het Brabants Kamerorkest en het Blazers Consort Holland, heeft hij regelmatig in het buitenland gedirigeerd.

Jeroen dirigeerde onder andere in België, Duitsland, Polen, Maleisië, Indonesië, Tsjechië, Roemenië en Rusland en werkte daar met onder meer het Pools Kamer-orkest, het Vlaams Symfonieorkest en het Symphonie Orkest van Boekarest.

Jeroen Vermeulen heeft diverse masterclasses gegeven in binnen- en buitenland. Hij werkte samen met o.a. de volgende solisten; Han de Vries, Jaap van Zweden, Ilja Gruber, Vera Beths, Piotr Anderzewski, Jacques Meertens en Theodora Geraets. Met enkele van hen heeft hij cd-opnames gemaakt en tv-optredens verzorgd.

Naast zijn werk als dirigent is Jeroen ook actief als componist en krijgt hij regelmatig compositieopdrachten.

Jeroen heeft vanaf de oprichting van Voice Collective de muzikale leiding in handen en daar zijn wij heel blij mee!

Beluister een interview met Jeroen, opgenomen eind 2011


Pianobegeleiding: Vanya Marinova

Vanya Marinova is een Bulgaarse concertpianiste die gekozen heeft haar leven aan muziek te wijden. Haar talent was snel ontdekt door haar muziekleraar op de lagere school. Hij adviseerde haar naar het prestigieuze 'National Music School "Lubomir Pipkov" te gaan, vlakbij de hoofdstad Sofia. Na jaren van oefening volgde een examen waarbij alleen 20 studenten werden aangenomen. Waaronder Vanya.

Al gelijk bleek ze een toptalent. Ze won een aantal nationale en internationale piano-concoursen. Het was daarom geen verrassing dat ze werd aangenomen aan de staatsacademie 'Prof.Pancho Vladigerov' na haar schooltijd. Ze haalde cum laude haar bachelor en master in piano. Inmiddels heeft ze meer dan 25 jaar ervaring op diverse gebieden in muziek.

In eerste instantie werkte ze voor het 'State Music Academy' en de nationale muziekschool. Dit terwijl ze ook succesvol was als privé-muzieklerares. Ze werkte ook samen binnen diverse muziekgroepen waaronder het Sofia Philharmonic Orchestra, het kamerorkest van Bulgarije en een aantal andere koren en kamerorkesten.

Nog voordat ze in Nederland kwam werkte ze voor de Nationale Bulgaarse Radio Koor. En ze vormde een duo met de concertmeester van het Sofia Philharmonische Orkest (Miroslav Stoyanov) die optraden tijdens divers privé-optredens, maar ook tijdens optredens tijdens officiële staatsrecepties in het Boyana Residence in Sofia.

Begin 2015 verhuisde Vanya naar Nederland met haar zoon en dochter die beiden werken en studeren in Amsterdam.

pianoacademyamsterdam/vanya