Muzikale leiding

Dirigent: Jeroen J. Vermeulen

Jeroen Vermeulen studeerde achtereenvolgens muziektheorie, hoorn, altviool en orkestdirectie in Amsterdam en Rotterdam.

Naast concerten in Nederland, met o.a. het Limburgs Symphonie Orkest, het Zeeuws Orkest het Concertgebouw Kamerorkest, het Nederlands Blazersensemble, het Brabants Kamerorkest en het Blazers Consort Holland, heeft hij regelmatig in het buitenland gedirigeerd.

Jeroen dirigeerde onder andere in België, Duitsland, Polen, Maleisië, Indonesië, Tsjechië, Roemenië en Rusland en werkte daar met onder meer het Pools Kamer-orkest, het Vlaams Symfonieorkest en het Symphonie Orkest van Boekarest.

Jeroen Vermeulen heeft diverse masterclasses gegeven in binnen- en buitenland. Hij werkte samen met o.a. de volgende solisten; Han de Vries, Jaap van Zweden, Ilja Gruber, Vera Beths, Piotr Anderzewski, Jacques Meertens en Theodora Geraets. Met enkele van hen heeft hij cd-opnames gemaakt en tv-optredens verzorgd.

Naast zijn werk als dirigent is Jeroen ook actief als componist en krijgt hij regelmatig compositieopdrachten.

Jeroen heeft vanaf de oprichting van Voice Collective de muzikale leiding in handen en daar zijn wij heel blij mee!

Beluister een interview met Jeroen, opgenomen eind 2011


Pianobegeleiding: Marina Popova

Marina Popova is geboren op 17 april 1978 in Bulgarije. Ze woont sinds 2002 in Nederland. Ze studeerde af in 2001 op de studie Klassiek Piano die ze volgde op de State Academy of Music "Pancho Vladigerov" in Sofia. En ze studeerde "Master of music for jazz and pop" op het utrechts conservatorium onder de bezielende leiding van Bert van den Brink.

Marina is een pianist met ervaring in diverse muziekstijlen. Ze speelt kamermuziek, met orkesten, in musicals, jazz en met popgroepen. Maar ook solo.

Sinds 2003 componeert ze ook eigen werk. Op de laatste opnames die ze maakte met haar jazztrio (met Thomas Dirks op bass en Freek Kroon op drums) zijn deze werken te horen. Haar muziek bevat diverse variaties van klassiek, romantisch, modern, folk, jazz en improvisatiewerk.

Marina is inmiddels ook bedrijfsleider bij BOL & Sanders Pianos in Amsterdam. En daar woont ze inmiddels ook.

Wij van Voice Collective zijn apetrots op 'onze' Marina!

www.marinapopova.nl